Den skandinaviska försäkringskoncernen Codan/Trygg-Hansas har utsett Lars Andre som ny CIO i bolaget. Han kommer närmast från Telia Company där han idag har rollen som Director IT Infrastructure Services.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Lars Andre till vår skandinaviska koncernledning. Lars har en gedigen bakgrund och kunskap att bygga modern IT-infrastruktur med hög stabilitet. Han har också erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö, samarbeta med outsourcingpartners och inte minst har han förmågan att skapa högpresterande team där IT skapar stort mervärde för verksamheten, säger Patrick Bergander CEO för Codan/Trygg-Hansa.

Under de senaste fem åren har Lars varit huvudansvarig för ett av de största IT-transformationsprogrammen på Telia Company – överföring av ett stort antal IT-applikationer till en modern molnlösning. Dessförinnan har han haft flertalet tjänster på NasdaqOMX och har även arbetat på Ericsson, ABB och EssNet (online gaming).

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Codan/Trygg-Hansa och med min erfarenhet inom IT och Telekom tror jag att jag har mycket att bidra med. Under min karriär har jag varit en del i att transformera större internationella företag och jag har också sett vilka spännande synergier och innovationer som kan skapas när man tar en lösning från en bransch till en annan, säger Lars Andre.

Med sex månaders uppsägningstid kommer Lars att börja senast i september. Lars efterträder Pedro de Freitas som slutade hos Trygg-Hansa i november förra året.

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och ingår idag i en av nordens största skadeförsäkringskoncerner; Försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. Vi erbjuder mer än bara försäkringar. Genom service som avlastar hjälper vi till både när olyckan är framme men även i förebyggande syfte för att minimera risker och undvika skador.

Trygg-Hansa har runt 1700 medarbetare på 30 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA – en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se, www.facebook.com/trygghansa eller www.linkedin.com/company/Trygg-Hansa.