Niclas Ward ny VD på Trygg-Hansa

Idag tillträder Trygg-Hansas nya VD Niclas Ward. Niclas har femton års erfarenhet från försäkringsbranschen och kommer senast från If där han var chef för affärsområdet Industri. Patrick Bergander, som varit tillförordnad VD under hösten, fortsätter som nordisk VD för Trygg-Hansa och Codan A/S.

–Det är en stor ära att få leda Trygg-Hansa. Jag känner en ödmjukhet och engagemang över att leda denna fina organisation med sitt starka varumärke. Jag vill bidra till att vi tillsammans ska ta hand om våra kunder på allra bästa sätt och att vi kan få Trygg-Hansa att växa och utvecklas, säger Niclas Ward.

Efter 15 år i försäkringsbranschen har Niclas varit med om flera omvälvande förändringar på marknaden, och enligt honom kommer förändringstakten att fortsätta.

– Branschen som helhet är just nu inne i en väldigt spännande fas, vi ser stora förändringar och möjligheter inom risklandskapet, den tekniska utvecklingen med snabbare distributionsvägar och kundernas ökande krav på enklare, snabbare och smidigare processer. Allt detta sammantaget skapar nya utmaningar och möjligheter för oss, säger han.

Niclas kommer närmast från If och därifrån har han erfarenhet av både produkt och pris samt sälj och marknad, för såväl privat- som företagsförsäkring. Under de senaste åren har han varit ansvarig för Ifs Industriaffär i Norden.

– Niclas har ett otroligt driv och ett stort engagemang, både privat och professionellt. Därtill har han en gedigen branscherfarenhet. Jag är övertygad om att han kommer att tillföra enormt mycket till såväl företagskulturen som vår affär och jag är väldigt glad att idag välkomna honom till Trygg-Hansa, säger Patrick Bergander.

Niclas efterträder Johan Agerman som lämnade Trygg-Hansa i juli 2016. Patrick Bergander, nordisk VD på Trygg-Hansa och Codan A/S, har under övergångstiden var tillförordnad svensk VD.

För mer information, kontakta gärna:
Joseph Borenstein, Presschef, Trygg-Hansa
Telefon: 070-168 32 25 Mejl: joseph.borenstein@trygghansa.se

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och ingår idag i en av nordens största skadeförsäkringskoncerner; Försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. Vi erbjuder mer än bara försäkringar. Genom service som avlastar hjälper vi till både när olyckan är framme men även i förebyggande syfte för att minimera risker och undvika skador.

Trygg-Hansa har runt 1700 medarbetare på 30 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA – en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se, www.facebook.com/trygghansa eller www.linkedin.com/company/Trygg-Hansa.